čtvrtek 27. října 2016

Bramborový salát s obalovanými tofu plátky

Vánoce se blíží a já začínám nanečisto zkoušet, jaké jídlo bude u štědrovečerní tabule chutnat nejlépe. Pokud se chcete pustit do „klasiky“ – tímto receptem rozhodně nešlápnete vedle. Výborný salát s křupavými tofu plátky si rozhodně zamilujete.

INGREDIENCE:

na bramborový salát:
  • cca 450g brambor
  • půlka mrkve
  • kyselá okurka
  • půlka malé cibule
  • hrášek
  • sójová tatarka / sojanéza 130g
  • sůl, pepř

na tofu plátly:
  • uzené tofu
  • kukuřičná mouka
  • kukuřičná strouhanka
  • špetka xanthanové gumy
  • kurkuma
  • sůl
  • olej na smažení


POSTUP:

bramborový salát:
     1) brambory s mrkví pečlivě omyjeme kartáčkem a uvaříme ve slupce
     2) brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, mrkev na drobné kostičky
     3) přidáme najemno nakrájenou cibulku, kyselý okurek a přisypeme cca hrst rozmraženého hrášku
     4) poté vše smícháme se sójovou tatarkou
     5) pokud máme raději salát kyselejší, přilijeme trošku láku z okurek
     6) na závěr salát dle vlastních preferencí dochutíme solí a pepřem

tofu plátky:
     1) tofu si nakrájíme na plátky
     2) nachystáme si 3 mělké misky: 
               - do 1. misky nasypeme mouku 
               - ve 2. rozmícháme špetku xanthanové gumy s vodou a dochutíme solí a kurkumou
               - do 3. misky nasypeme strouhanku
     3) plátky postupně obalujeme (jako v klasickém trojobalu) a smažíme na rozpálené pánvi 









Žádné komentáře:

Okomentovat