neděle 30. října 2016

Brownies z červených fazolí

Výborné brownies z červených fazolí si zamiluje opravdu každý milovník čokolády. Neodolatelná chuť Vám určitě nedovolí zůstat pouze u jednoho kousku. Uvidíte sami – jen se po něm zapráší.



INGREDINCE:

- na plech o rozměrech cca 28x16cm (pokud byste chtěli použít klasický velký plech, použijte dvojnásobné množství ingrediencí)


  • červené fazole v plechovce
  • 70g hladké mouky (já používám bezlepkovou z M&S, ale může být jakákoliv)
  • 1 větší banán
  • 65g kakaa
  • 50ml rostlinného olej
  • 170ml rostlinného mléka
  • 50g třtinového cukru
  • 55g hořké čokolády (70% a více)
  • vrchovatá lžička kypřícího prášku bez fosfátů
  • špetka soli



POSTUP:

     1) fazole pečlivě opláchneme od nálevu
     2) poté je vložíme do mixéru spolu s banánem, mlékem a olejem a vše důkladně rozmixujeme


     3) zvlášť smícháme mouku, kakao, nasekanou čokoládu, kypřící prášek, cukr a sůl


     4) následně k sypké směsi přilijeme tekutou a vše promícháme


     5) výsledné těsto rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech


     6) pečeme v troubě předehřáté na 170°C 20-25minut

Tento dezert můžeme podávat pouze posypaný moučkovým cukrem, ale můžeme přidat také zmrzlinu, sorbet nebo jakýkoliv topping.

Brownies podávané se sorbetem z černého rybízu a kokosovou smetanou.



Brownies s kokosovou zmrzlinou (z M&S), horkými malinami a čokoládovým toppingem.

Dobrou chuť :*

Romanka

13 komentářů:

  1. Právě jsem dopekla. Je to vynikající!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda :) Jsem ráda, že chutná - u nás je veeelmi oblíbené :D

      Vymazat
  2. Strašná dobrota! ❤️🍴Díky za tip!
    A zvládla jsem to dokonce i bez mixéru, jen s tyčákem ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda :) To mám radost ❤️❤️❤️

      Vymazat
  3. upiekla som vcera o 8 vecer... je druhy den pol 4 poobede a uz niesu :D dvojnasobne mnozstvo fazule uz sa chladi :) vynikajuce !

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ja udelala vse podle navodu krome bezlepkove mouky s normalni bio hladkou a misto konzervovanych fazoli jsem dala normalni uvarene... konzistence testa a vse vypadalo ok. Pecu uz 40 min a porad to vypada, ze to neni, paratko porad mokre. A na povrchu cela popraskala a je hoodne tmava (ale to bude asi kakaem).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pekla jsem nakonec 60 min, ukoncene slovy, ze to neni mozne uz a vzdavam to, nic syroveho krome mouky tam neni tak to snad bude ok. Nechapu kde se stala chyba. Neni to po takove dobe ani spalene, ale nejspis ani uplne upecene. Zustalo to jakoby mokre a zdrcle, o nadychanosti se mluvit neda. Trouba byla predehrata na patricne stupne a otvirala jsem az po nejakych tech 25 min. Chutove je to ale dobre. Dala jsem 55% cokoladu a je to cokoladove az az. Prvne mi to prislo malo sladke, ale je to tak dobre, jak kdyby clovek jedl hodne kvalitni cokoladu. Nejaka poleva, zmrzlina nebo krem by se k tomu hodil.

      Vymazat
    2. To mě mrzí, že se nezdařilo :( opravdu bych ráda poradila, kde je chyba, ale sama nevím - zatím se každému podle receptíku vydařilo :) Možná nějaké špatné nastavení trouby - není to možné? :)

      Vymazat
  5. Ahoj, prosím ťa, vieš mi povedať aké množstvo fazule mám dať, keď chcem použiť namočenú? ďakujem krásne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) bohužel to nemám vůbec odzkoušené, takže si netroufám říct - na celý velký plech bych dala cca 300g, jestli máš menší jako já, tak 150g (ale je to opravdu jen odhad). A navíc mi jedna slečna psala, že z namočených a uvařených fazolí bylo brownies dost suché, tak nezaručím ani kvalitu výsledku :) Pokud to budeš zkoušet, děj vědět, jak to dopadlo :) sama jsem zvědavá ;)

      Vymazat
  6. Vyšly skvěle, snad nejlepší fazolové brownies, co jsem zatím dělala :) Po dopečení sice uvnitř hodně mokré, ale během chladnutí si to nějak "sedlo" a je to akorát!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé - tak to mám ohromnou radost :* Tohle je u nás jeden z nejoblíbenějších dezertů :)

      Vymazat