neděle 23. října 2016

Dýňový krém

Rychlý a přitom lahodný dýňový krém je vhodný jako lehký oběd nebo večeře. Příprava se vším všudy zabere dohromady ani ne 30 minut a výsledek je geniální.

INGREDIENCE:
  • půlka větší dýně hokkaido
  • 1 střední cibule
  • olivový olej
  • rýžová smetana na vaření 150 - 200 ml
  • kari koření
  • sůl
  • dýňová semínka na dozdobení

                       


POSTUP:

1) Dýni omyjeme, vydlabeme z ní semínka a nakrájíme na kostky
2) Cibulku si nakrájíme najemno a mírně osmahneme na troše olivového oleje
3) K lehce zlatavé cibuli přidáme kostky dýně a necháme chvíli osmahnout, aby se uvolnila vůně


4) Poté zalijeme vodou tak, aby dýně byla ponořená, a vaříme pod pokličkou asi 20 minut (dokud 
    dýně nezměkne)
5) Přidáme kari koření, sůl, popřípadě pepř a zalijeme smetanou
6) Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem do jemného krému
7) Na ozdobu si na pánvi nasucho můžeme opražit dýňová semínka a zakápnout smetanou



Dobrou chuť.
Romanka :*

Žádné komentáře:

Okomentovat