pondělí 24. října 2016

Pečená dýně

Pokud letos také nemáte o úrodu dýní nouzi, vyzkoušejte tento jednoduchý recept, jenž lze použít buďto jako přílohu nebo klidně jako samostatný chod, například jako lehkou teplou večeři v nynějších podzimních večerech. Jemně nasládlá chuť dýně doplněná česnekem a rozmarýnem je pro chuťové pohárky opravdovým zážitkem.




INGREDIENCE:

  • ½ větší dýně hokkaido
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku
  • rozmarýn (sušený nebo čerstvý)
  • sůl


POSTUP:

1) dýni důkladně omyjeme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme na větší plátky (hranolky)


2) plátky zakápneme olivovým olejem, přidáme prolisovaný stroužek česneku, rozmarýn a sůl a        důkladně proházíme, aby se koření a olej rovnoměrně rozprostřeli


4) dýni vyskládáme do pekáče/na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 180°C
5) pečeme cca 50 minut




Dobrou chuť
Romanka :*

Žádné komentáře:

Okomentovat