INGREDIENCE:
Na základní těsto:
- 3 zralé banány
- 250g hladké bezlepkové mouky (já používám z M&S, ale použít můžete jakoukoliv - i lepkovou)
- 150ml rostlinného mléka
- 75ml rostlinného oleje
- 65g datlové pasty (nebo rozmixovaných datlí)
- 2 lžičky chia semínek
- 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
Na čokoládové spirálky:
- 50g hořké čokolády
- 1 lžička kokosového oleje
- trochu rostlinného mléka
- trochu základního těsta
Na dozdobení:
- 1 banán
- rozpuštěná čokoláda / čokoládový topping
- cokoliv na co máte chuť J
POSTUP:
Základní těsto:
1) do mixéru vložíme 3 banány, mléko, olej, chia semínka a
datlovou pastu a důkladně
rozmixujeme
2) přidáme mouku, kypřící prášek, sodu a vytvoříme hladké těsto
3) těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy
Čokoládové spirálky:
1) rozpustíme si 50g čokolády a smícháme ji s olejem,
troškou mléka a také pár lžičkami
odebraného těsta, které jsme si připravili předtím
2) lžičkou přidáváme vzniklou hmotu na základní těsto ve formě a tvoříme
spirálky
Dozdobení:
1) banán si nakrájíme podélně na plátky a těmi poklademe
chlebíček
Pečeme 30 minut v troubě rozehřáté na 180°C.
Hotový chlebíček můžete pokapat čokoládovým toppingem, posypat kokosem nebo čímkoliv, na co mátě chuť.
Dobrou chuť :*
Romanka
Díky za super recept!!! Dnes byla vynikající obměna kašovitých či palačinkových snídaní :-) Krásně vláčný a super chuť. Dělala jsem už v min. dle jiného receptu, ale Váš je TOP. V pátek máme přatelské, piknikové setkání s přáteli a dětmi, už vím co připravím :-))))) Díky :* a krásný Advent ;-)
OdpovědětVymazatNemáte za co děkovat, Petro :) Srdíčko mi zaplesalo radostí - jsem nadšená, když Vám chutná :* Ale opravdu;) Doufám, že budou stejně dobré ohlasy na pátečním pikniku ;) A také přeji krásný Advent :*
VymazatTak jsme včera pekly s mamkou :( po 30minutách byl stále dost tekutý, tak jsme mu nakonec dali 90minut i s alobalem...a nakonec se stejně nedopekl. Chuťově byl výborný, okousala jsem alespoň vrch co se upekl :D ale mrzí mě to, protože nás nenapadá, kde mohla být chyba :/
OdpovědětVymazatTak to mě opravdu mrzí :( ráda bych poradila kde byla chybka, ale sama nevím - pokud jste dodržely gramáž surovin a postup... Spoustu lidí mi psalo a taky posílalo fotky a chlebíček držel vždycky krásně pohromadě :) Přeji úspěchy u dalšího pečení :*
VymazatSnad se brzy zadaří :3 dnes se chystám na linecké a rohlíčky, díky za super inspirace :*
VymazatAť se vydaří :) a hlavně trošku trpělivosti a dobře propracovat těsto - protože jinak je s ním trošku těžší práce ;)
Vymazat