úterý 8. listopadu 2016

Červené zelí s bramborovým knedlíkem a tofu plátkem (alias „Tofu-knedlo-zelo“)

I tradiční pokrmy české kuchyně se snadno dají nahradit vegan bezlepkovou verzí. Vyzkoušejte si toto skvělé jídlo vykouzlit na talíři i doma. S tímto receptem to pro Vás bude hračka.



INGREDIENCE:

Na zelí:
- uvedené množství u jednotlivých surovin je pouze orientační – každý si zelí ochutí dle svého vkusu
  • čerstvé červené zelí (nevím přesné množství – dala jsem odhadem na 2 porce)
  • ½ cibule
  • rýžová mouka (2 lžičky)
  • třtinový cukr (2 lžičky)
  • ocet (1 lžíce)
  • rostlinný olej
  • sůl
  • skořice




Na knedílky:
  • 425g brambor
  • 60g kukuřičné mouky polohrubé
  • 60g jemné rýžové krupičky
  • 15-20g kukuřičného škrobu
  • 50ml rostlinného mléka
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • sůl




Tofu:
  • tofu natural
  • uzená paprika
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej


POSTUP:

Zelí:
     1) cibulku nakrájíme najemno a dozlatova osmahneme na trošce olivového oleje
     2) nakrájíme zelí, přihodíme k cibulce, zalijeme vodou a necháme dusit
     3) v průběhu si zelí dochutíme cukrem, octem, solí a skořicí a zahustíme moukou
     4) zelí je hotové za 35 - 45 minut

Knedlíky:
     1) brambory si uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a nastrouháme
     2) přidáme zbývající ingredience (mouku, krupici, škrob, mléko, olej, sůl) a vypracujeme těsto
     3) z těsta tvarujeme kuličky na pomoučeném válu
     4) připravené knedlíky vložíme do vroucí osolené vody
     5) poté co vyplavou vaříme něco mezi 5-10 minutami (přesný čas jsem neměřila)

Tofu:
     1) tofu nakrájíme na libovolně velké plátky, které posypeme paprikou, solí a pepřem, lehce 
         potřeme olivovým olejem a osmažíme na pánvi
     2) zbylý olej s kořením z pánve můžeme použít na zakápnutí hotových knedlíků na talíři




Dobrou chuť :*
Romanka

Žádné komentáře:

Okomentovat