Dnes Vám přináším svůj recept na krásně vláčné cupcakes s příjemně sladkokyselým krémem a kousky čokolády. Nezní to úžasně? Zkuste si je doma upéct a zaručeně nebudete litovat.
INGREDIENCE:
- - na 10ks cupcakes
Na těsto:
- 130g bezlepkové mouky (nebo jakékoliv jiné)
- 50g třtinového cukru
- 30g kakaa
- 20g kukuřičného škrobu
- 200g uvařené dýně hokkaido
- 200ml rostlinného mléka
- 75ml rostlinného oleje
- 100g hořké čokolády
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- skořice
Na krém:
- 200g uvařené dýně hokkaido
- 100ml kokosové smetany
- 15g třtinového cukru
- ztužovač šlehačky
- citrónová šťáva (dle chuti, já použila z necelé půlky citrónu)
POSTUP:
dýňové pyré:
1) asi půlku dýně hokkaido nakrájíme na kostky
a uvaříme doměkka (cca 20 minut)
2) scedíme vodu a dýni rozmačkáme vidličkou
(nebo rozmixujeme)
krém:
1) odebere 200g tohoto pyré a vyšleháme s kokosovou
smetanou, třtinovým cukrem, citrónovou
šťávou a ztužovačem do hladkého krému
2) krém si dáme chladit do ledničky a mezitím se pustíme do přípravy těsta
těsto:
1) smícháme suché ingredience (mouku, cukr,
kakao, škrob, kypřící prášek, sodu, sůl a skořici) a
promícháme
2) následně přilijeme mléko, olej a přidáme
200g dýňového pyré a mixujeme, dokud nevznikne
jednolité těsto
3) na závěr přimícháme čokoládu nasekanou na
kousky
4) těsto rozdělíme do formy na muffiny (tu buď
vymažeme a vysypeme nebo použijeme košíčky)
5) pečeme 25-30 minut v troubě rozehřáté na 180°C
6) po vychladnutí cupcaky zdobíme připraveným
krémem a můžeme posypat např. nasekanou
čokoládou
Dobrou chuť :*
Romanka
Romanko, prosím tě, jak moc je ta dýně cítit v té muffin části? Jsem muffinová a chtěla bych to upéct bez toho krému, ale nechtěla bych přijít o tu dýňovou příchuť 🙂
OdpovědětVymazatV těstě cítit jde, ale pouze mírně - možná když zkusíš přidat trošku více dýňového pyré (třeba na úkor části těch mokrých surovin) a ubereš trošičku kakaa, tak by to mohlo vyjít :)
VymazatDíky moc, určitě dám vědět, jak to dopadlo :-)
VymazatBudu se těšit 🙂
Vymazat