pondělí 14. listopadu 2016

Falafel

Původně egyptský pokrm - falafel - se na našich talířích stává stále populárnějším a populárnějším. Vyzkoušejte ho i Vy - dnes mám pro vás můj ověřený recept na krásně křupavý falafel, provoněný bylinkami a samozřejmě bezlepkový.


INGREDIENCE:
- na 2-3 porce (9-10 placiček)
  • 200g cizrny
  • ½ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • hrst petržele
  • 2 lžičky sušeného koriandru
  • 5 lžic kukuřičné mouky
  • 1 lžička tahini
  • 1 lžička sezamových semínek
  • 2 – 3 lžíce olivového oleje
  • mletý kmín
  • sůl a pepř
  • kukuřičná strouhanka





POSTUP:

     1) přes noc namočenou cizrnu rozmixujeme s cibulí
     2) přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petržel, koriandr, tahini, sezamová semínka a důkladně 
         promícháme
     3) poté zahustíme moukou a přidáme olivový olej


     4) dochutíme kmínem, solí a pepřem
     5) ze vzniklé hmoty tvarujeme stejně velké placičky, které obalujeme v kukuřičné strouhance


     6) ty buďto smažíme na pánvi dozlatova na troše rostlinného oleje (za mě chutnější varianta) nebo 
         pečeme v troubě


     7) podává se například s pita chlebem nebo hummusem



Dobrou chuť :*
Romanka 

Žádné komentáře:

Okomentovat