úterý 1. listopadu 2016

Krémové rizoto s řeřichou a hráškem

Snažíte se vykouzlit rizoto jako z italské restaurace, ale pořád to není ono? S tímto receptem to pro Vás bude hračka – krémová lahodná chuť zpestřená o lehce pikantní chuť řeřichy Vás zaručeně mile překvapí.



INGREDIENCE:
- na 2 porce
  • 200g rýže (správně arborio, ale já použila jasmínovou a na výsledné chuti to neubralo)
  • půl kostky zeleninového bujónu / vývar
  • půlka malé cibule
  • mražený hrášek – 2 hrsti
  • půl „zahrádky“ řeřichy
  • rýžová smetana cca 100ml
  • olivový olej
  • sůl




POSTUP:

     1) v hrnci si rozpálíme trochu olivového oleje a přidáme cibuli nakrájenou najemno
     2) když je cibule lehce zlatavá, přidáme nepropláchnutou rýži a asi 2 minuty smažíme za          
         občasného promíchávání
     3) mezitím si rozpustíme bujón v horké vodě a po zmíněných 2 minutách jej přilijeme k rýži 
         (pokud máme domácí zeleninový vývar, rýži po celou dobu podléváme vývarem)
     4) obsah hrnce necháme mírně probublávat, občas promícháme a průběžně podléváme vodou, aby 
         finální konzistence byla krémová a rýže byla "na skus" (al dente)
     5) když už je rýže skoro hotová, přidáme hrášek, zalijeme smetanou, dochutíme solí a necháme 
         ještě minutku nebo 2 provařit
     6) na závěr přimícháme ostříhanou řeřichu (trseček si můžeme nechat na finální servis)






Dobrou chuť :*
Romanka 

Žádné komentáře:

Okomentovat