neděle 6. listopadu 2016

Šišky s mákem

Máte chuť na něco sladkého? Tato veganská a bezlepková verze šišek s mákem zaručeně uspokojí Vaše bříška a zároveň Vás na chvíli vrátí do dětských let. Měkoučké bramborové těsto s makovým toppingem si zaručeně zamilujete.




INGREDIENCE:
- na 4-5 porcí

Na šišky:
  • 850g brambor
  • 120g kukuřičné mouky polohrubé
  • 120g jemné rýžové krupičky
  • 35g kukuřičného škrobu
  • 100ml rostlinného mléka
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • půl lžičky soli



Topping:
  • mák
  • vanilkový cukr
  • moučkový cukr
  • kokosový olej




POSTUP:

Šišky:
     1) brambory si uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a nastrouháme
     2) přidáme zbývající ingredience (mouku, krupici, škrob, mléko, olej, sůl) a vypracujeme těsto
     3) z těsta tvarujeme šišky (nebo jakékoliv tvary)


     4) připravené šišky vložíme do vroucí mírně osolené vody a vytahujeme je po vyplavání na 
         povrch

Topping:
     1) umeleme mák s vanilkovým cukrem, kterým poté posypeme připravené šišky a zakápneme 
          kokosovým olejem
     2) dle chuti můžeme ještě poprášit moučkovým cukrem




Dobrou chuť :*
Romanka




2 komentáře: