čtvrtek 15. prosince 2016

Kadeřávkový krém

Kadeřávek neboli kadeřavá kapusta je úžasná rostlinka plná vitamínů a minerálů. Je možné z něho připravit spoustu lahodných pokrmů a já se dnes s Vámi o jeden z nich podělím. Sytě zelený kadeřávkový krém uspokojí nejen vaše oči, ale především chuťové pohárky 😉

INGREDIENCE:
  • 200g kadeřávku
  • 1 menší cibule
  • 180g oloupaných brambor
  • 75ml rostlinné smetany (já dala rýžovou)
  • olivový olej
  • sušený mletý česnek
  • sůl, pepř


POSTUP:
     1) oloupané a omyté brambory si nastrouháme nahrubo
     2) cibulku nakrájíme také nahrubo a mírně osmahneme na trošce oleje
     3) když začne zlátnout, přihodíme k ní omytý kadeřávek, nastrouhané brambory a vše přelijeme 
          horkou vodou (pokud máte raději hustější krémy, tak vody nalijte tak 1cm pod suroviny 
          v hrnci)
     4) vaříme cca 10 minut a poté polévku rozmixujeme do hladkého krému
     5) přilijeme smetanu na zjemnění a dochutíme solí, pepřem a česnekem




Dobrou chuť :*
Romanka


Žádné komentáře:

Okomentovat