čtvrtek 1. prosince 2016

Linecké cukroví (bezlepkové)

Že je problém upéct cukroví bez vajec, másla nebo mléka? Pro mě rozhodně ne 😋 A pokud se linecké rozhodnete upéct podle tohoto receptu - nebude to problém ani pro Vás 😘


INGREDIENCE:
  • 130g mouky (smíchala jsem 70g polohrubé kukuřičné, 60g hladké bezlepkové z M&S)
  • 45g moučkového cukru
  • 70 - 80g kokosového oleje
  • ½ lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžička vanilkového pudingu (prášku)
  • 1 lžička sušeného rostlinného mléka (já jsem dala rýžové)
  • troška nastrouhané citronové kůry
  • troška citronové šťávy
  • + marmeláda na mazání
  • + čokoláda na zdobení

POSTUP:

     1) v míse smícháme suché ingredience (mouku, cukr, škrob, puding, sušené mléko a citronovou 
         kůru)
     2) zakápneme trochou citronové šťávy a přidáme kokosový olej
     3) vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet v lednici (klidně i přes noc, ale stačí třeba 
         hodinku)


     4) těsto (díky kokosovému oleji) v chladu hodně ztuhne a proto ho před prací vytáhneme 
         z lednice dříve (popřípadě necháme trošku povolit v mikrovlnce)
     5) na důkladně pomoučněném vále vyválíme těsto na tenkou placičku a vykrajujeme libovolné 
         tvary


     6) vykrojené cukroví skládáme na plech vyložený pečícím papírem
     7) pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 15 minut (doporučuji to v průběhu hlídat, protože 
         každá trouba peče trochu jinak)
     8) protože je cukroví po vytažení z trouby hodně křehké – necháme ho trošku vychladnout na 
         plechu
     9) cukroví naskládáme do krabičky a necháme v chladu
   10) na druhý den (nebo kdykoliv později) zdobíme čokoládou a mažeme marmeládou







Dobrou chuť :*

Romanka

2 komentáře: