čtvrtek 15. prosince 2016

Pohankový perník

Perník bez mouky? Žádný problém 😊 Tento pohankový perník je chutný a zároveň také velmi zdravý. Pokud máte rádi extra vláčné buchty, budete na 100% spokojeni 😉


INGREDIENCE:
- na plech o rozměrech cca 28x16cm (pokud byste chtěli použít klasický velký plech, použijte dvojnásobné množství ingrediencí)
  • 300g pohanky
  • 200g datlové pasty (na kostičky, namočit v cca 250ml vody)
  • 30g kakaa
  • 25g kokosového oleje
  • jablko
  • 1 lžička sody
  • 20g třtinového cukru
  • perníkové koření

  • marmeláda na potření
  • kokos na posypání

POSTUP:
     1) pohanku si namočíme přes noc
     2) datle nebo datlovou pastu (nakrájenou na kostičky) si také namočíme přes noc cca v 250ml 
          vody
     3) vodu z pohanky slijeme a pohanku co nejvíce „vyždímáme“
     4) polovinu vložíme do mixéru spolu s datlemi/datlovou pastou (i včetně vody) a jablkem bez
         jadřince a rozmixujeme dohladka
     5) druhou polovinu pohanky už jen lehce vmixujeme (aby nám v perníku zůstaly kousky pohanky)


     6) přidáme kakao, sodu, cukr, kokosový olej a perníkové koření a už jen vmícháme


     7) připravené těsto si rovnoměrně rozprostřeme do vymazaného a vysypaného pekáče


     8) pečeme v troubě předehřáté na 175°C cca 1hod a 20 - 30min


     9) perník se bude zdát po vytažení hodně měkký – necháme ho hodinku odpočinout a poté 
         potřeme marmeládou a posypeme kokosem








Žádné komentáře:

Okomentovat