středa 25. ledna 2017

Polévka z pečeného tuřínu a mrkve

Na co v těchto chladných dnech rozhodně nedám dopustit, jsou zaručeně hřejivé polévky. Vyzkoušejte tuto zdravou pečenou polévku, se kterou není moc práce - určitě Vám přijde vhod 😊

INGREDIENCE:
  • 600g tuřínu
  • 100g mrkve
  • 250ml zeleninového vývaru
  • 100ml rostlinné smetany (já dala rýžovou)
  • 100ml vody
  • nové koření, tymián, sůl


POSTUP:
     1) tuřín i mrkev očistíme a oloupeme
     2) tuřín nakrájíme na plátky a mrkev na kolečka
     3) vyskládáme na dno pekáčku vrstvu tuřínu, na ní vrstvu mrkve – a tímto způsobem to střídáme
  

     4) vedle v misce si smícháme vývar se smetanou, vodou a kořením 


     5) zeleninu v pekáči touto směsí zalijeme


     6) pečeme v troubě předehřáté na 175°C 1 hodinu a 30 – 45 minut (dokud zelenina není měkká) –
         občas můžeme trošku promíchat


     7) naservírujeme





Dobrou chuť :*

Romanka 

Žádné komentáře:

Okomentovat