sobota 11. února 2017

Čokoládové cookies

Také tolik milujete čokoládové cookies? Upečte si tuto jejich dokonalou variantu – na povrchu křupavé, uvnitř krásně měkké a vláčné. Jsou tak křehounké, že se doslova rozpadají na jazyku. Věřte mi, že zůstat u jedné nebude vůbec jednoduché.

INGREDIENCE:
- na 6 sušenek
  • 2 lžičky chia semínek dolitých horkou vodou do 75ml
  • 40g + 100g hořké čokolády
  • 50g mouky (jakékoliv – ať už bezlepkové nebo klasické)
  • 10g kakaa
  • ½ lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 40g kokosového oleje
  • 15g rostlinného mléka (já použila rýžové)
  • 15g třtinového cukru
POSTUP:
     1) nejprve smícháme mouku, kakao, sodu a sůl


     2) zvlášť v míse si důkladně ušleháme kokosový olej, mléko a cukr


     3) za stálého šlehání poté přidáváme 40g rozpuštěné čokolády a chia gel (semínka zalitá vodou)
chia gel
     4) na závěr pak přidáme smíchané suché ingredience a důkladně vše smísíme


     5) nasekáme si 100g čokolády 


     6) a do vzniklého těsta ji už jen opatrně vmícháme


     7) plech vysteleme pečícím papírem a tvoříme sušenky
  • TIP: Pro tvarování sušenek používám porcovač na zmrzlinu – naberu do něj připravenou směs (nijak neutlačuji a nezahlazuji) a vyklopím na pečící papír. Sušenky mají pak hezký tvar a jsou všechny stejně velké. Pokud porcovač na zmrzlinu nevlastníte, použijte obyčejnou lžíci.
  • Mezi sušenkami udržujte dostatečné vzdálenosti, protože kopečky se v troubě roztopí do stran.



     8) takto připravené cookies vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme 18-20 minut
  • Sušenky se po dopečení zdají hodně měkké a nesoudržné – nechte je nejprve chvíli vychladnout na plechu a až poté se pusťte do přendávání.
  • Pozn.: Nejlépe chutnají čerstvé - pouze chvilku vychladlé 



Dobrou chuť :*

Romanka

2 komentáře:

  1. Mňam, vpadají úžasně, já budu dnes péci cupcakes <3 tyto sušenky rozhodně vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji - určitě je vyzkoušej, nebudeš litovat :D a přeji povedené cupcakes ;)

      Vymazat