sobota 18. února 2017

Koláče s tvarohem, mákem, povidly a drobenkou

Je tady víkend a já se hlásím opět s novým receptem. Tentokrát jsou to bezlepkové koláče s trojí náplní a s drobenkou. Zpříjemněte si s nimi víkend také Vy 😊 


INGREDIENCE:
Na těsto:
  • 200g bezlepkové mouky (já použila bezlepkovou směs)
  • 15g čerstvého droždí
  • 150ml vody
  • 35g kokosového oleje
  • 45g cukru
  • špetka soli
  • špetka xantanové gumy

Na „tvaroh“:
  • 150g tofu natural
  • 40g agávového sirupu
  • cca 35ml citrónové šťávy
  • + troška citronové kůry

Na makovou náplň:
  • 45g mletého máku
  • 100ml rostlinného mléka
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 vrchovatá lžička povidel

Na povidlovou náplň:
  • povidla

Na drobenku:
  • 10g kokosového oleje
  • 40g bezlepkové mouky
  • 40g cukru krystal
POSTUP:
Těsto:
     1) rozpustíme si droždí ve 150ml vlažné vody
     2) přidáme k němu olej, cukr, sůl, mouku a xantanovou gumu a důkladně propracujeme těsto


     3) těsto necháme kynout přikryté utěrkou na teplém místě 30 minut
     4) když těsto vykyne, vytvoříme z něj na plech vyložen pečícím papírem stejně velké kuličky (mě 
         vyšlo 7 kusů)


     5) takto necháme ještě 20 minut kynout na teplém místě
     6) vykynuté kuličky potom rozmáčkneme uprostřed hrnečkem (vznikne tak důlek, který budeme plnit)


Tvaroh:
  • tofu nakrájíme na kostičky a spolu s dalšími surovinami důkladně rozmixujeme na hladký krém

Maková náplň:
  • mák dáme do rendlíku spolu se všemi dalšími surovinami a necháme svařit na hustější konzistenci

Drobenka:
  • všechny ingredience dáme do mísy a rukama vypracujeme sypkou drobenku

Plnění a pečení:
     1) rozmáčknuté kuličky na plechu plníme jednotlivými náplněmi dle chuti (já jsem k plnění 
         použila cukrářský zdobící sáček a každý koláček tak naplnila všemi druhy náplní)


     2) na závěr koláčky zasypeme drobenkou



     3) pečeme v troubě předehřáté na 200°C 15-20 minut (je fajn v troubě při pečení nechat nádobu s
         vodou - těsto bude vláčnější)





Pozn.: náplně je vhodné si připravovat během kynutí těsta, ať tím potom neztrácíme čas

Dobrou chuť :*
Romanka

Žádné komentáře:

Okomentovat