neděle 2. dubna 2017

Kokosovo-rýžové tyčinky v čokoládě

Rádi byste vyzkoušeli homemade tyčinky na způsob proslulých Bounty? Tak neváhejte a pusťte se do tohoto receptu. Nejen, že je to jednoduché - navíc je to mnohem zdravější a také chutnější varianta 😊

INGREDIENCE:

  • 100g kulatozrné rýže
  • 100g sušeného strouhaného kokosu
  • 400ml rostlinného mléka 
  • 250ml vody
  • 3 lžíce agávového sirupu (nebo jiného sladidla)
  • cca 100g čokolády a lžíce kokosového oleje na obalení
POSTUP:
     1) rýži, kokos, mléko, vodu i agávový sirup dáme do jednoho kastrolu a společně přivedeme k varu
     2) necháme probublávat dokud se všechna tekutina nevyvaří a nevznikne kaše s co nejhustější konzistencí


     3) z takto připraveného základu si na pečícím papíře vytvarujeme (např. pomocí stěrky) větší obdélník

     4) a necháme pořádně zatuhnout v mrazáku
     5) poté nožem nakrájíme na jednotlivé "tyčinky" (ještě je můžeme trošku dotvarovat v rukách) a ty 
         obalujeme v čokoládě rozehřáté s kokosovým olejem



     6) hotové tyčinky pokládáme na potravinářskou fólii a necháme zatuhnout v ledničce






Dobrou chuť :*
Romanka

2 komentáře:

  1. Pěkný den, myslíte, že by podobný výsledek mohl být i z dlouhozrnné nebo jasmínové rýže? Mám jí tu hrozně moc, tak bych ji ráda nějak zužitkovala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím :) Výsledek by byl pravděpodobně podobný, jen nevím, zda by zde nebylo na obtíž typické aroma jasmínové rýže :)

      Vymazat