neděle 9. dubna 2017

Velikonoční makový beránek

Dnes přináším recept na zdravější variantu velikonočního beránka zcela bez lepku a přidaného cukru. Je to úplně jednoduché - připravte si tohoto vláčného makového beránka na Velikonoce doma také Vy 😊

INGREDIENCE:
150g lískových ořechů
130g mletého máku
330g jablek (po oloupání a odjadření => cca 2 jablka)
140g datlové pasty (nebo sušených datlí)
60g polohrubé kukuřičné mouky (nebo jiné)
1/2 prášku do pečiva (6g)
75ml rostlinného oleje
50ml vody

POSTUP:
     1) rozemeleme oříšky najemno


     2) a smícháme je s mletým mákem, práškem do pečiva a kukuřičnou moukou
     3) jablka rozmixujeme spolu s datlovou pastou na pyré a přidáme k suchým ingrediencím


     4) následně přilijeme olej a vodu a vše důkladně promícháme
     5) vymazanou a vysypanou formu na beránka naplníme připraveným těstem

  • Pozn.: Vymazáváme a vysypáváme raději důkladně, protože mě čumáček beránka zůstal ve formě, a teď má placatou hlavu 😁


     6) pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 25 minut
     7) ozdobíme dle libosti




Dobrou chuť :*
Romanka

Žádné komentáře:

Okomentovat