pátek 7. července 2017

Ovesná buchta s ovocem alias "Baked oatmeal"

Pokud také milujete ovesné vločky a chcete si udělat rychlou a přesto zdravou snídani, svačinku nebo dezert, zaručeně si zamilujete tuto buchtu alias pečenou ovesnou kaši. Je velmi vláčná a jemná a vychlazená z lednice je v létě velmi chutnou náhradou horké ovesné kaše 😉

INGREDIENCE:
  • 300g ovesných vloček
  • 3 velké banány
  • špetka kypřícího prášku do pečiva
  • skořice
  • zahradní/lesní ovoce (já požila maliny a rybíz)
  • cca 20g hořké čokolády
  • cca 250ml vody

POSTUP:
     1) vločky si rozemeleme (není nutné úplně najemno)


     2) smícháme je s práškem do pečiva a skořicí
     3) vidličkou si rozmačkáme banány, které přidáme k suché směsi


     4) přidáme cca 250ml vody (aby vzniklo polotuhé těsto)
     5) vše důkladně promícháme


     6) připravené těsto rovnoměrně rozprostřeme do pečícím papírem vyložené formy (průměr 21cm)
     7) na těsto nasypeme ovoce a rukama ho mírně zatlačíme do těsta


     8) na závěr posypeme nastrouhanou čokoládou


     9) pečeme v troubě předehřáté na 180°C 20-25 minut
   10) já ji mám ráda po vychlazení v lednici




Dobrou chuť,
Romanka :*

Žádné komentáře:

Okomentovat